Fietsen

Stadsfietsen

Er is een groot assortiment stadsfietsen. Trendy, stoere, chique, praktische en zelfs sportieve stadsfietsen voor dames en heren, in alle prijsklassen. Kortom, volop keuze!

Kies de stadsfiets die bij jou past. Wil je een stadsfiets zonder versnellingen, of liever een iets luxere variant met 3, 7 of 8 versnellingen? Kies je liever voor de verende voorvork, of ga je toch voor een vaste voorvork? Wil je naast de stevige bagagedrager ook graag een voordrager op je fiets? Heb je graag een gewone of juist een extra lage instap, het kan allemaal. Natuurlijk heb je ook de keuze uit een aantal mooie, moderne kleuren. Met het uitgebreide assortiment stadsfietsen voor zowel dames als heren  zit er altijd wel een stadsfiets bij die aan jouw wensen voldoet.

De naam zegt het al: een stadsfiets is de ideale fiets om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Naar het werk, om naar school te fietsen of om gauw een boodschap te doen. Jouw stadsfiets moet een stevig slot hebben en tegen een stootje kunnen. Daarom is de stadsfiets over het algemeen wat robuuster en daardoor iets zwaarder dan een sportieve fietsen. Op een stadsfiets vervoer je met gemak boodschappen. Vanwege de gesloten kettingkast vergt onze stadsfiets weinig onderhoud.

Natuurlijk kun je met een stadsfiets naast korte ritten ook een leuke toertocht maken, zeker met de stadsfietsen die wat meer versnellingen hebben.

Sportieve fietsen

Ben je op zoek naar een sportieve fiets van hoogwaardige kwaliteit? De sportieve fietsen zijn licht van gewicht en gemaakt van hoogwaardige materialen. Een sportieve fiets fietst zeer comfortabel, door de unieke zitpositie. De fietsen zijn gemaakt voor optimaal toercomfort, ook tijdens lange tochten.

Elke sportieve fiets beschikt over een derailleurversnelling met open kettingkast. De derailleur zorgt er voor dat het schakelen nog soepeler gaat, ook op heuvelachtig terrein.

Sportieve fietsen zijn er met 24 tot 27 versnellingen. Je hebt keuze uit meerdere framevormen, die elk met hun eigen karakter kracht en souplesse uitstralen.

Elektrische fietsen

Moderne elektrische fietsen voor dames en heren, in verschillende prijsklassen en voor elk gebruik. Met keuze uit drie typen aandrijfsystemen (achter, midden, voor), een zichtbare of onzichtbare  accu, derailleurversnelling of naafversnelling, sportief of comfortabel, alles is mogelijk. Bij enkele modellen kun je zelfs je accucapaciteit kiezen en dus de actieradius. Ook heb je de keuze uit meerdere technologieën.

De elektrische fiets is zeer populair en wordt steeds meer gemeengoed in Nederland. De grote voordelen van comfortabele trapondersteuning worden door jong en oud omarmd. Op je elektrische fiets heb je altijd wind mee en ben je zo op je bestemming. Met een elektrische fiets profiteer je bovendien van alle voordelen van een unieke combinatie: de nieuwste technieken gekoppeld aan meer dan 100 jaar passie voor fietsen.

Het resultaat is een gevarieerd aanbod elektrische fietsen. Je kunt je keuze helemaal afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Is de elektrische fiets vooral bedoeld voor praktische zaken, in de stad? Of gaat je voorkeur uit naar een elektrische fiets die je snel naar je werk brengt en waarmee je files omzeilt? En waarop je in het weekend heerlijk kunt toeren?

Vouwfiets

Een vouwfiets is door middel van een aantal handelingen op te vouwen tot een compact pakketje. Omwille van de compactheid is dit soort fietsen voorzien van kleine wielen. Een goede compacte vouwfiets blijft stabiel staan als je ze hebt opgevouwen. Bovendien worden de verschillende delen bij elkaar gehouden. Dit is belangrijk als je de fiets mee wilt nemen in de trein. De Brompton, die uit de vouwfietsentest 2009 als beste naar voren kwam, is hier een goed voorbeeld van.

Bakfietsen

Families met twee of meer kinderen hebben al gauw een probleem als ze op de fiets in de stad boodschappen moeten doen. Zware tassen aan het stuur, een kind vóór en een ander achterop de fiets zorgen voor onveilige situaties. De bakfiets heeft een lage instap en het zwaartepunt ligt laag bij de grond. De Cargobike is zeer wendbaar en gemakkelijk en licht te besturen. De kinderen zitten in een stevige houten bak vóór de bestuurder en zitten vast met driepuntsgordels.

Cargo Long Cruiser