Vouwfietsen

De Brompton

De Brompton is een fiets die geweldig rijdt, veilig is, wendbaar en snel, maar toch razendsnel opvouwbaar is tot een compact en draagbaar pakket.

De Brompton heeft een volwassen frame, voornamelijk van staal gemaakt voor sterkte en stijfheid. Hij is ontworpen om praktisch te zijn en tegelijkertijd licht genoeg om hem gemakkelijk te dragen; het gewicht verschilt per model en uitvoering, maar varieert van 9 – 12½ kg. Brompton weegt in tegenstelling tot andere fietsproducenten alle accessoires als spatborden, pedalen e.d. mee. Als het op de fiets zit, wegen we het mee.

Door alles vrijelijk en naar hartelust te combineren heeft de Bromptoneer lak aan de gebruikelijke beperkingen waarmee fietsen, auto’s, O.V. e.d. gebruikers opzadelen. In trein, tram, bus of Metro, in kofferbak, vliegtuiglocker, bagageruim, achter de stoel van de piloot, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een hoekje of gaatje te vinden waar een Brompton in past en mee kan. Bromptons zijn daarmee bijna zo reislustig als hun berijders.

En op de plek van bestemming neemt ‘ie genoegen met een plekje onder bureau, kapstok of trap, in garderobe of bezemkast; Is ‘ie veilig voor regen wind en fietsendief. Wij verwachten dat je werkelijk zal genieten van de vrijheid de Brompton je kan geven, zozeer zelfs dat je je af zult vragen hoe je ooit, net als ieder ander overgeleverd aan de grillen van traditionele wijzen van vervoer, zonder hebt gekund.